Serpentelli cu legume si branza elvetiana

de Ela68 in Penne, 25 Mar 2014 | 5678 vizualizari

 

Aceste paste au un gust deosebit, sunt delicioase. Le-am preparat pentru a participa la un concurs si va spun sincer, mi-a parut rau ca n-am facut o cantitate mai mare. Sunt cremoase, aromate si pline de gust. Le recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste Baneasa serpentelli
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt+1 lingura pentru uns forma
  • 6 buc ciuperci medii Champignon
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 4-5 buchetele brocolli
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr porumb congelat
  • 150 gr branza elvetiana (ȘVAÍȚER)
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serpentelli cu legume si branza elvetiana:

1. Fierbeti pastele cu sare conform indicatiilor de pe pachet, 

2. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in unt.Adaugati ciupercile curatate si taiate, ardeiul taiat fideluta, morcovul fasii, porumbul si brocolli rupt in buchetele mici. Cand s-au inmuiat adaugati 200 ml smantana si lasati la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase. Potriviti de sare si piper.

3. Separat, amestecati galbenusurile cu smantana ramasa, adaugati laptele, svaiterul dat pe razatoarea mica ( eu l-am cumparat deja ras ) si patrunjelul tocat marunt.

4. Incalziti cuptorul la 300°C.

5. Ungeti vasul cu unt si turnati pastele amestecate in prealabil cu legumele, apoi turnati deasupra amestecul de ou si smantana si dati la cuptor 20 minute pana se formeaza o crusta aurie.

6. Se servesc fierbinti.

TIPS-URI

1

Dimensiune forma : vas cu diametrul 20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Serpentelli cu legume si branza elvetiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne cu legume si sos provensal